Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ



Αναφορικά με τον φόρο 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων που προτίθετο να επιβάλει το καθεστώς από την πρώτη Οκτωβρίου και τελικά δεν επέβαλε (γιατί άραγε κύριε Πρετεντέρη, Καψή, Χατζηνικολάου, Τράγκα, Τρέμη και λοιποί συγγενείς:) από την Ιστοσελίδα του "ΕΘΝΟΣ" στις 10/09 αντιγράφω:

"Ο Ελληνικός φόρος στην τηλεοπτική διαφήμιση... σκοτώνει την τηλεόραση"

  • Σθεναρή πίεση δέχεται η κυβέρνηση προκειμένου να καταργήσει τη διάταξη περί έναρξης ισχύος του ειδικού φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων (20%) την 1/10/2010. Η πίεση ασκείται μέσω Βρυξελλών από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών (ACT) (μέλος της οποίας είναι η δική μας ΕΙΤΗΣΕΕ των 7 καναλιών εθνικής εμβέλειας), η οποία απέστειλε επιστολή προς την Κομισιόν ζητώντας να εξεταστεί επειγόντως κατά πόσο ο νέος φόρος είναι συμβατός προς την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ως γνωστόν, τον φόρο εισηγήθηκε τον Μάιο του 2010 η κυβέρνηση ως μέρος του πακέτου μέτρων που αναγγέλθηκαν με στόχο τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας...

  •  ...Ο φόρος θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στο πρόγραμμα αποκατάστασης της ελληνικής οικονομίας: Η ACT αμφισβητεί το κατά πόσον ο νέος φόρος, ο οποίος μεροληπτεί (;;;) σε βάρος του μέσου με το υψηλότερο επίπεδο επανεπένδυσης των διαφημιστικών του εσόδων στην εγχώρια οικονομία, μπορεί να συμβαδίζει με τη δέσμευση που ορίζεται στην Απόφαση 9443/10 του Συμβουλίου για τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας".

    Δηλαδή να μην φορολογηθούν οι καναλάρχες γιατί θα προκληθούν προβλήματα στην ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας, αντίθετα με τα υπόλοιπα ζώα που είτε ζήσουν, είτε πεθάνουν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και δεν έχει για κανέναν σημασία.


    Νομίζω πως ο ορισμός αυτής της πράξης από φιλοσοφική άποψη είναι "Αμοραλισμός", όμως στο πεδίο της πολιτικής αποκαλείται "Παλιανθρωπιά".


    Η εικόνα δανεισμένη από το Blogg:
    http://kar-aman-lis.blogspot.com/2009_04_01_archive.html

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου