Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΕ, Η ΜΙΖΕΡΙΑ ΜΕΝΕΙ

Η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ο βλάκας-ηγέτης, από δίπλα μαζί κι ο αποβλακωμένος υπουργάρας οικονομίας ζητάνε να έλθουν επενδύσεις από το εξωτερικό και νομίζουν πως κάτι έγινε.
Μία είδηση που πέρασε σχεδόν στα ψιλά μας πληροφορεί πως:
  • "Οι υπάλληλοι που απασχολεί στη Ρουμανία η μεγαλύτερη κατασκευάστρια κινητών τηλεφώνων διεθνώς, η Nokia, κι οι τοπικές αρχές στο Κλουζ υπέστησαν "σοκ" από την απόφαση του ομίλου να διακοπεί άμεσα η λειτουργία της μονάδας της στο Γιούκου, στο βορειοδυτικό τομέα της βαλκανικής χώρας".
  • Ένας 35χρονος υπάλληλος, ανάμεσα στους 1.900 που θα μείνουν χωρίς δουλειά δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως "Είμαστε πάρα πολύ δυσαρεστημένοι, αυτήν την αναγγελία δεν την αναμέναμε, τα συνδικάτα αποδέχθηκαν χωρίς να την αντιπαλέψουν, δεν ζήτησαν το παραμικρό για λογαριασμό των μισθωτών".
  • Η Nokia εγκατέστησε την μονάδα της εκεί στη διάρκεια του 2008, μεταφέροντας τις δραστηριότητες της μονάδας στο Μπόχουμ προκαλώντας και τότε δυσαρέσκεια στη Γερμανία.
  • Απ την πλευρά του, ο δήμαρχος του Γιούκου, Ντόρελ Πογιάρ, ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ότι "λυπάται" που καταργείται "μια επένδυση αξίας περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ" και "που θα χαθούν φορολογικά έσοδα, υπέρ της Αυτοδιοίκησης, ισόποσα με ως 2 εκατομμύρια ευρώ, κάθε χρόνο".
Να  δούμε σε ποιά χώρα θα πάει τώρα η επένδυση αυτή, και σε ποιους υπουργούς θα δημιουργήσει συναισθήματα ευφορίας, και ποιοι πρωθυπουργοί θα πανηγυρίζουν για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων ζητώντας ψήφους από το πόπολο.
Να σκεφτείτε πως η εν λόγω εταιρεία την κοπάνησε και από την Γερμανία, επίσης να σκεφτείτε τα περί ανταγωνισμού, όταν οι μισθοί στην Ρουμανία είναι 300 έως 400 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου