Η κοινωνία βράζει. |
Έρχεται το ένα μετά το άλλο.
-Ο Βλάξ γιωργάκης εξήγγειλε δημοψήφισμα αγνώστου περιεχομένου.
Τρέχουν όλοι και δεν φτάνουν, εντός και εκτός πασοκ, εντός και εκτός Ελλάδας, μέχρι και το φυτό Καϊλή ανεξαρτοποιήθηκε.
-Επίσης έγιναν αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ κατά την απογευματινή συνεδρίαση του υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, έπειτα από εισήγηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη (σιγά και που το σκέφτηκε μόνος του).
Μέσα σ' όλα βλέπουν την δημοσιότητα και αρκετές τοποθετήσεις δημοσίων προσώπων.
-Ανάμεσα σε αυτές μια σημαντική είναι και αυτή του Μίκη Θεοδωράκη, συγκεκριμένα δηλώνει πως...
«Τώρα που ο ελληνικός λαός είναι κυριολεκτικά παγιδευμένος εξ αιτίας της κυβέρνησης και με τις δικές της υπογραφές, έρχονται να θέσουν υποκριτικά το ερώτημα αν συναινούμε στην τελευταία μόνο συμφωνία που υπέγραψαν τις μέρες αυτές, προσπαθώντας πονηρά να νομιμοποιήσουν αναδρομικά ό,τι αντισυνταγματικό έχουν κάνει ως τώρα και εκβιάζοντας μας ότι αν δεν συναινέσουμε, θα χάσουμε ό,τι έχουμε, ακόμα και μισθούς και συντάξεις».
Σοφή και σαφής παρατήρηση, που βεβαίως ερμηνεύει τα προφανή.
Ποια είναι όμως τα μη προφανή;
-Ένα άλλο άρθρο προτροπής όμως είδε σήμερα την δημοσιότητα, αυτό του Ριχάρδου Σωμερίτη από το συγκρότημα της ανωμαλίας, που ούτε λίγο ούτε πολύ γράφει απερίφραστα:
"Το νόμιμο κράτος, ή τουλάχιστον αυτό που απομένει, έχει πια ένα άμεσο και επιτακτικό καθήκον: να απαιτήσει από όλες τις αρμόδιες αρχές κατεπείγουσα έρευνα για τις απίστευτες και ανατρεπτικές ασχημίες που συνόδευσαν δύο φορές τις τελετές μνήμης της 28 Οχτώβρη στην Θεσσαλονίκη και μετά στην Αθήνα, στο Ηράκλειο και σε όποια άλλη πόλη... Γρήγορα. Ο κίνδυνος είναι σαφής".
Τα πράγματα είναι δύσκολα.
Είτε όπως παρατηρεί ο Θεοδωράκης όλα είναι ένας απατεωνίστικος εκβιασμός προς τον λαό για να νομιμοποιηθεί το καθεστώς, είτε με τον τρόπο του το συγκρότημα προλειαίνει το έδαφος για την εκτροπή.
Αυτό προς επίρρωσιν της χθεσινής ανάρτησης.
Μια όμως επιπλέον εκτίμηση, το σύνταγμα δεν πρόκειται να ανασταλεί για να συμβούν αυτά.
Το σύνταγμα είναι ανενεργό εδώ και δύο χρόνια.
Το καθεστώς απέδειξε πως μπορεί να "κυβερνήσει" και χωρίς να το λάβει υπ' όψιν του.
Γι' αυτή την κάλυψη άλλωστε φροντίζουν οι πατρόνες εκ της αλλοδαπής που ανέχονται, αν όχι τον έχουν σπρώξει σ' αυτήν την κατάσταση ο καθένας για τους δικούς τους λόγους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου