Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Μ.Κ.Ο. ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ & WIN-WIN

Η εύλογη εικόνα είναι ευγενικό δάνειο από: http://beneas13.blogspot.com/2009/09/blog-post_5410.html
 Από τον κόμβο του Γιωργάκη (ποιου άλλου;) βρήκα τον λεγόμενο οδικό χάρτη για την πράσινη ανάπτυξη και τις ΑΠΕ.
Διαβάζουμε λοιπόν:

"Η παρούσα μελέτη αποδεικνύει πως η λήψη πράσινων μέτρων μπορεί να αποτελέσει μια λύση ‘win-win’. Όμως, υπό συνθήκες οικονομικής κρίσης, τα πράσινα μέτρα θα πρέπει να σχεδιαστούν με προσοχή και να υλοποιηθούν σε ένα εύλογο βάθος χρόνου, δίδοντας έμφαση στην υλοποίηση πρώτα των μέτρων που θα αποσβεσθούν γρήγορα και θα δημιουργήσουν πολλαπλές θέσεις απασχόλησης. Μόνο έτσι θα αγκαλιαστούν από την Ελληνική κοινωνία που πλήττεται ιδιαίτερα από την κρίση» δηλώνει ο Αναστάσιος Ξεπαπαδέας, καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και βασικός συντάκτης της έκθεσης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκθεσης, η προώθηση των ΑΠΕ θα απαιτήσει επενδύσεις σχεδόν €11 δις έως το 2020, ενώ για κάθε ευρώ που επενδύεται στις ΑΠΕ παντός είδους προκύπτει πως θα παρουσιαστεί όφελος της τάξης των 2,4€. Στον κτιριακό τομέα τα μέτρα που εξετάστηκαν θα απαιτήσουν επενδύσεις τουλάχιστον €15 δις, αλλά τα οφέλη θα είναι περισσότερα και θα ξεπεράσουν τα €17 δις. Αντίστοιχα, όπως προκύπτει από την έκθεση, η βελτίωση της απόδοσης των μεταφορών θα φέρει πολλαπλές ωφέλειες. Η αύξηση του μεριδίου των μέσων μαζικής μεταφοράς κατά 10% θα προσδώσει όφελος σχεδόν €1 δις, ενώ η κατάλληλη προώθηση της οικολογικής οδήγησης αναμένεται να προκαλέσει όφελος €1δις τη στιγμή που το κόστος για την Πολιτεία θα είναι ελάχιστο.

Το μεγάλο πλεονέκτημα από την εφαρμογή μέτρων για τις ΑΠΕ και την εξοικονόμηση ενέργειας αφορά κυρίως τις νέες θέσεις εργασίας που πρόκειται να δημιουργηθούν. Έτσι η προώθηση δράσεων εξοικονόμησης στα κτίρια αναμένεται να φέρει έως 215.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ η διείσδυση των ΑΠΕ κατά 35% στο ενεργειακό μίγμα θα προσθέσει επιπλέον 30.000 νέες θέσεις. Βασική προϋπόθεση για τις ΑΠΕ θα αποτελέσει η δημιουργία εγχώριας βιομηχανίας παραγωγής εξοπλισμού (ανεμογεννήτριες, φ/β πλαίσια)".


Το πιάσατε το υπονοούμενο πως νομίζει ότι μας κοιμίζει ή μήπως κοιμάται ο ίδιος, ποιος ξέρει;

Εσείς θα ρίξετε στην πράσινη ανάπτυξη 10.000 ευρουδάκια και τσααφ θα κονομήσετε 24.000 ολόκληρα ευρώ.
Και ύστερα θα  κ ά α α α α α θ ε σ τ ε !

Αμ το άλλο;
215.000 θέσεις εργασίας (οι επιπλέον 35.000 θέσεις περιλαμβάνονται άραγε στις προηγούμενες ή είναι επιπλέον;).
Για να καταλάβετε το βλακώδες νούμερο, τόσοι απασχολούνται σήμερα πανελλαδικά  στον ξενοδοχειακό τομέα.

Λοιπόν τώρα που θα βαρέσουν κανόνι όλα τα ξενοδοχεία, θα γυρίζουμε ανεμόμυλους με το χέρι, θα παράγεται ενέργεια και ιδού οι θέσεις εργασίας!


Είναι δυνατόν να είναι στα καλά τους;
Πετάνε νούμερα στο ξεκούδουνο.
Έχει πάρει ναρκωτικά ο Ξεπαπαδέας, τόσο κλαδική του ΠΑΣΟΚ ο άνθρωπος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου