Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΤΩΡΑ

Ο Γιωργάκης (συμφορά μας) διαπραγματεύεται μόνος και ανεξέλεγκτος.
Χωρίς αμφιβολία είναι ψεύτης (ή βλάκας ή και τα δύο το πιθανότερο), θυμίζω πχ τις μαλακίες που έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν, ότι δεν θα πάμε στο ΔΝΤ και άλλα συνειδητά ψεύδη, τα οποία λέει με μία φυσικότητα που σοκάρει.
Σκεφτείτε μόνο τον τόνο της φωνής του και την φυσικότητα που τα αμολάει, αυτό δείχνει έναν χαρακτήρα διπρόσωπο που ψυχρά κυνικά που λέει το ψέμα ξέροντας ότι είναι κι όλας έτοιμος να κάνει το αντίθετο.
Από την άλλη ίσως λόγω απύθμενης βλακείας δεν καταλαβαίνει ακριβώς τι του γίνεται και λειτουργεί υπό καθεστώς υπαγόρευσης, δηλαδή του λένε και μας λέει, πράγμα που φαίνεται σφόδρα πιθανό.
Δυστυχώς συνεχίζει μόνος και ανεξέλεγκτος και τώρα θα συναντηθεί με τον Ερτογάν. Τι θα πούνε τι θα τους πει, τι θα του πούνε να του πει, τι θα συζητήσουν, σε τι θα του ζητήσουν να συναινέσει κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος.
Για το μόνο που μπορεί κανείς να είναι βέβαιος είναι ότι είναι σε θέση να μας πει ΨΕΜΑΤΑ για το τι συζητήθηκε και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε.

Να φύγει τώρα αμέσως ο Γιωργάκης.
Να γίνει Οικομενική κυβέρνηση ώστε οι διαπραγματεύσεις να πάψουν να είναι μυστικές και να ενημερωνόμαστε για το τι συζητιέται και τι δεσμεύσεις αναλαμβάνονται.
Όχι στην μυστική διπλωματία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου