Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Η ΕΠΕΝΑΣΤΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

Το ΚΚΕ βαυκαλίζεται και περιφρουρεί τις λαϊκές συγκεντρώσεις με βόλτες πάνω-κάτω, και καλά κάνει αν έτσι νομίζει.
Πήρε και τα εύσημα από τον ΣΚΑΪ για την υπεύθυνη συμπεριφορά του ως πολιτικό κόμμα, μπράβο και στον ΣΚΑΪ, την δουλειά του κάνει (και τι δουλειά!).
Απορία, υποψία:
Αν, ...λέμε αν, το ΚΚΕ εκλογικά (έστω και ειρηνικά) απειλήσει την εξουσία του καθεστώτος, τότε ...λέω, έχει την εντύπωση το ΚΚΕ, ότι ο κάθε ΣΚΑΪ, ή ο ΔΟΛ θα του φερθούν με το γάντι;
Τότε είναι που ως δια μαγείας θα εξαφανιστούν από τα κανάλια τους τα ντοκιμαντέρ για τις σαύρες και τους πιγκουίνους, και θα γεμίσουν με ντοκιμαντέρ για τα εγκλήματα του Στάλιν και τον προδοτικό ρόλο του κόμματος στην κατοχή.
Τότε έχει να κάνει ο Alexis εκπομπές με πολύ κλάμα που θα δακρύσουν κι οι πέτρες, τότε κανένας ΣΚΑΪ δεν θα χαριστεί σε κανένα αριστερό κόμμα.
Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ πρέπει και οφείλει να σοβαρευτεί, να ανασυνταχθεί και να ενωθεί στα πλαίσια προγραμματικής διακήρυξης με στόχους εξουσίας, κάτι σαν νέο ΕΑΜ.
Η ευκαιρία είναι μοναδική και δεν θα δοθεί ξανά, ούτε και πολύ εύκολα.
Το ποσοστό που καρπώνεται η αριστερά αυτή την στιγμή φτάνει στο 30%. Όμως κάθε κόμμα της είναι μια αμελητέα ποσότητα πολύ πιο κάτω ακόμα και από το χρεοκοπημένο ΠΑΣΟΚ.


Οι αραβικές επαναστάσεις που έλαβαν χώρα την τελευταία χρονιά δείχνουν (κατά την άποψη μας) πως το μοντέλο του εγκάθετου από τις ΗΠΑ δικτατορίσκου έπαψε να είναι αποδοτικό. Οι λαοί ξύπνησαν και τους ανέτρεψαν.
Όμως η υπερατλαντική επικυρίαρχος και τα Ευρωπαϊκά κακέκτυπα της, σοφά ποιούντες, αντικατέστησαν αυτά τα παρωχημένα μοντέλα με το εξαντλητικά επεξεργασμένο και ώριμο πλέον μοντελάκι της "Διαπλεκόμενης Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας" (δικομματική ή όχι δεν έχει σημασία).
Οι διαδηλώσεις στην Αίγυπτο, άπαξ και πάψει να τις δείχνει η TV, δεν υπάρχουν, ενώ η στρατιωτική χούντα που τους κυβερνά τώρα, συνεχίζει να καταστέλλει αντιδράσεις του λαού.


Ο δικομματισμός που υποτίθεται πως παρείχε ισχυρές κυβερνήσεις, έγινε με τα χρόνια ένα καθεστωτικό κατεστημένο που περιφρονεί τους ίδιους τους θεσμούς και την δημοκρατία, μία κυβέρνηση ελέω εκλογικού νόμου, μια κληρονομική δημοκρατία.
Μία ολιγομελής κάστα κυβερνώντων, ανθρώπων της εξουσίας και Opinion leaders, τόσοι όσοι να αρκούν για να κατευθύνουν τις τύχες μίας ολόκληρης χώρας, πάντα οι ίδιοι άνθρωποι που εναλλάσσονται και συνδιαλέγονται απ' ευθείας με την πρεσβεία, μεταφέροντας εντολές με ένα κάθετα δομημένο πολιτικό δίκτυο διαιωνίζοντας την κυριαρχία των πατρόνων.
Υπενθυμίζω πως στην Ελλάδα τα πρόσωπα αυτά είναι ίσως λιγότερα από εκατό και όλα βρίσκονται στους κόλπους του δικομματισμού και του κίτρινου τύπου, ενδεικτικά παράδειγμα η δυναστεία, Παπανδρέου, Καραμανλή, Μητσοτάκη, Λαμπράκη κλπ. με τους παρατρεχάμενους, πρόθυμους σφογκοκολάριους, γλύφτες και τους διαπλεκόμενους της οικονομίας, της κατ' όνομα ενημέρωσης και της εξουσίας.


Η απάντηση πρέπει να είναι καταπέλτης, χτύπημα με την ρομφαία στο κεφάλι του τέρατος.
Η απάντηση είναι περισσότερη δημοκρατία, περισσότερες ελευθερίες, φωνή και δικαίωμα στον λαό, ασφαλιστικές δικλείδες για την εγγυημένη λειτουργίας της Δημοκρατίας.
Να μην επιτραπεί σε αγύρτες να κάτσουν ξανά στο κεφάλι μας, ούτε οι ανεπαρκείς να λεηλατήσουν δολίως τον πλούτο αυτής χώρας, όπως ο "κινέζος" πρωθυπουργός με το Ολυμπιακό φαγοπότι και το χρηματιστήριο, ή ο ανεπαρκής γιωργάκης με την παρέα των συμβούλων του.


Αλλά και να μην γίνει το εργατικό κίνημα βορά στα δόντια των εγκάθετων εργατοπατέρων που δουλεύουν για τα πολιτικά αφεντικά τους.


Η Αριστερά δεν πρέπει να σκαρφαλώσει και να γαντζωθεί στην εξουσία, η αριστερά οφείλει απλά, να μπολιάσει την λειτουργία της πολιτείας με απόλυτες δημοκρατικές αρχές, όλα τα άλλα θα βρούνε τον δρόμο τους μέσα από διαφορετικές εκφάνσεις της, αλλά με την δύναμη της διαφανούς Δημοκρατίας, την οποία αν κάποιος επιχειρήσει να την ανατρέψει, τότε θα τα βάλει με την ίδια την Δημοκρατία, με τον ίδιο τον Λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου