Κυριακή 16 Μαΐου 2010

ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ

Παραμονές φοιτητικών εκλογών το αυγό του φιδιού είναι έτοιμο να εκκολαφθεί.
Διαβάστε την δήλωση του Γραμματέα ΠΑΣΠ Πανεπιστημίων:
(Οι σημειώσεις μέσα στο σώμα του κειμένου είναι δικές μου).
Μιχάλης Νικηφόρος
Γραμματέας ΠΑΣΠ Πανεπιστημίων
"Το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα το Δημόσιο Πανεπιστήμιο και αποτελεί πηγή πολλών ακόμη δεινών του, είναι το καθηγητικό κατεστημένο που λειτουργεί με αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του ιδιοτελούς συμφέροντός του.
Καθημερινά, ως εκπρόσωποι φοιτητών γινόμαστε αποδέκτες μιας κατάστασης που δεν προάγει την ισονομία, την αξιοκρατία και την διαφάνεια.
Χαρακτηριστικά, αποφάσεις που λαμβάνονται σε όργανα διοίκησης του Πανεπιστημίου δεν δημοσιεύονται, τεράστια χρηματικά ποσά για έρευνα δίνονται μόνο σε όσους «έχουν άκρη» σε Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας, η είσοδος σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών γίνεται πολλές φορές με... άγνωστα κριτήρια, ενώ πολλαπλασιάζονται πλέον οι καθηγητές που επιθυμούν να «φέρουν» ένα φίλο τους να μας διδάξει.
Παράλληλα, η ελληνική κοινωνία εισέρχεται σε ένα τούνελ μακροχρόνιας λιτότητας, ύστερα από την επιβολή ενός οδυνηρού και αντιλαϊκού πακέτου μέτρων.
Με τον εφιάλτη της βαθιάς ύφεσης, της έκρηξης της ανεργίας και την διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής να παραμονεύει, οφείλουμε να υψώσουμε την σημαία του αγώνα.
Η ΠΑΣΠ ενώνει τη φωνή της με όλους τους πολίτες της χώρας που θεωρούν άδικα τα μέτρα και παράλληλα ζητά άμεση απόδοση δικαιοσύνης με διαλεύκανση όλων των σκανδάλων και δήμευση των περιουσιών όσων πολιτικών και δημόσιων λειτουργών καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα.
Η ιστορική καμπή που διανύουμε απαιτεί εθνική συστράτευση, ευθύνη, ομοψυχία και κοινωνική αλληλεγγύη. Πάνω απ’ όλα όμως, απαιτεί δίκαιη κατανομή των βαρών, τιμωρία των ενόχων, στήριξη των ασθενέστερων και σχεδιασμό για την επίτευξη θετικών ρυθμών ανάπτυξης και την καταπολέμηση του σπάταλου, αναποτελεσματικού και διεφθαρμένου κράτους που δημιουργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια. Η ανοχή των πολιτών και της κοινωνίας έχει φτάσει πλέον στα όριά της και δεν επιτρέπει την επανάληψη των ίδιων εγκληματικών λαθών του παρελθόντος.
Ως νέοι άνθρωποι έχουμε μοναδικό χρέος να βάλουμε τέλος στην αδιαφάνεια και την αξιοκρατία των Ελληνικών Πανεπιστημίων και να δημιουργήσουμε μία κοινωνία διαφάνειας και ίσων ευκαιριών.
Στις ερχόμενες φοιτητικές εκλογές ήρθε η ώρα να μπει τέλος στην 25χρονη κυριαρχία της ΔΑΠ που στηρίχθηκε στις σχέσεις διαπλοκής με καθηγητές και διοικήσεις ιδρυμάτων.
Η ελπίδα αναγέννησης της ελληνικής κοινωνίας ξεκινάει από τα πανεπιστήμια. Η 19η Μαΐου αποτελεί μέρα έκφρασης της βούλησης των φοιτητών. Ως εκ τούτου, η συμμετοχή όλων μας είναι υποχρεωτική, αν η φοιτητική νεολαία δεν εκχωρεί το μέλλον της και δεν έχει σταματήσει να αγωνίζεται."

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ.
ΜΗΝ ΠΕΣΕΤΕ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

Το ανωτέρω κείμενο ξεκινάει με μία ψυχολογική προβοκάτσια για να χαλαρώσει τις αντιστάσεις, να αποπροσανατολίσει και τελικά να επιχειρήσει να φάει την ψήφο των φοιτητών.
Το PASOK δεν ενδιαφέρεται για κανένα πανεπιστήμιο, όπως δεν ενδιαφέρεται για κανέναν μας.

Ακολουθώντας τα ίδια βήματα του φασιστικού καθεστώτος που κυβερνά επιχειρεί να διασπάσει πριν σαρώσει.

Θυμηθείτε την ανακοίνωση των οικονομικών μέτρων, σιγά σιγά και κάθε μέρα οι περικοπές γινόντουσαν μόνο εναντίον μιας επαγγελματικής ομάδας αφού πρώτα έπεφτε επάνω της ο συρφετός των καναλιών και δημιουργούσε μια χαιρέκακη αυτοϊκανοποίηση όλοι εναντίον όλων και στο τέλος τους πήρε ο διάολος όλους.

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΛΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ!
ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ ΠΑΣΟΚ.


Το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το δημόσιο πανεπιστήμιο μαζί με το σύνολο της παιδείας είναι ότι οι άχρηστοι κλέφτες της εξουσίας των δύο κομμάτων το έχουν γραμμένο.

Θυμήσου αξιοθρήνητε αγωνιστή γραμματέα ότι το αφεντικό σου υπήρξε και υπουργός παιδείας τρομάρα του.
Προσπάθησε να θυμηθείς κάτι έστω και μικρό που έκανε στην θητεία του.
Ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος δεν θυμάται τίποτε απολύτως.

Το πρόβλημα του δημοσίου πανεπιστημίου είναι ότι εσείς οι κυβερνητικοί συνδικαλισταράδες στρώνετε κώλο για τις καρέκλες της εξουσίας του αύριο επάνω στην πλάτη του δημόσιου πανεπιστημίου.

Να αφήσεις τους καθηγητές σου ήσυχους αυριανέ Τσουκάτε, Παπανδρέου, Κουλούρη, Παπαντωνίου.... 

Μοναδικό σου χρέος είναι να ξεφορτωθείς τα πολιτικά αφεντικά σου κύριε Μιχάλη Νικηφόρε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου