Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΟΛΟΙ

 Κλείνει σιγά σιγά ο βρόχος γύρω από τον λαιμό των μικρών και κάποιων από αυτούς βολεμένων.
Άλλωστε το καθεστώς στην σταυροφορία του εναντίων των μεσαίων και κάποιων εξ' αυτών βολεμένων (αφήνει να εννοηθεί πώς όλοι ήταν βολεμένοι) θα τους πάρει παραμάζωμα και θα τους κάνει παρανάλωμα.


Γιατί όμως;
Δεν είναι καλό να "κονομάει" ο φαρμακοποιός, να πληρώνει το νοίκι του και φόρους;
Δεν είναι καλό να "κονομάει" ο μηχανικός και να πληρώνει το νοίκι του και τους φόρους;


Τι κάνει όμως το καθεστώς; φτιάχνει κατηγορίες λίγων μεγαλοβολεμένων και ξεβολεύει τους πολλούς μικρούς που τους ρίχνει στον καιάδα.


Μερικά παραδείγματα:
Οι φαρμακοποιοί, πιο ανοικτό επάγγελμα δεν γίνεται. Έχουμε πολύ περισσότερα φαρμακεία σε αναλογία πληθυσμου από κάθε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, προς τι η απελευθέρωση;
Τίποτα ένα δωράκι στα super-market είναι και τίποτε άλλο. Έτσι τώρα οι υπόλοιποι μπορούν να πτωχεύσουν άνετα.


Φορονόμοι με ποινές φυλάκισης για χρέος από 1ερώ.
Όλοι οι μηχανικοί θα διαβούν την πόρτα του Κορυδαλλού, διότι εκτός από τους βολεμένους μηχανικούς, οι άλλοι (δηλαδή η μάζα) την βγάζει με δανεικά και φέσια.


Το κουπόνι σπουδών για την χρηματοδότηση των ΑΕΙ σήμερα, αύριο το πρωί με μια νομοθετική ρυθμισούλα θα το παίρνουν οι σπουδαστές και αν θέλουν θα το καταθέτουν στο ιδιωτικό ΙΕΚ-ΤΑΠΕΡΜΑΝ (ίδια αναγνωρισμένα οτυχία θα δίνουν άλλωστε), οπότε να το πριμ στην ιδιωτική παιδεία και το φούντο στην δημόσια που θα πάψει να έχει έσοδα.


Η κεντρική ιδέα του καθεστώτος είναι σε γενικές γραμμές η εξής:
Ολίγοι και μεγάλοι που θα είναι το λουστρίνι της οικονομίας,
οι λοιποί παύουν να νταντεύονται και μεταπίπτουν στην κατηγορία, κολίγοι, κουλάκοι, προλετάριοι, ως απολύτως αναλώσιμα ανταλλακτικά της οικονομικής μηχανής, εγγυημένα την απρόσκοπτη λειτουργία της και την ανταγωνιστικότητα της.

Αν δεν κάνω λάθος η Θάτσερ έφτιαξε τον όρο κοινωνία των των τριών τετάρτων (3/4).


Αυτααααά!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου